A Budapest Art Mentor 2019-ben harmadjára indította el képzőművészeknek szánt mentorprogramját. A szeptemberben kezdődő képzés felvételi fordulóin egy igen erős mezőny indult.

Budapest Art Mentor

A BAM-ról röviden

A Budapest Art Mentor képzőművészeti mentorprogram célja, hogy fiatal képzőművészeknek lehetőséget teremtsen a magyar és a nemzetközi művészeti szcéna megismerésére és az abba való beágyazodásra. A program célja, hogy a tehetség kiszabaduljon a műterem négy fala közül és megtalálja a nyitott ajtókat a világ bármely pontján. A Budapest Art Mentor képzőművészeti mentorprogram egy két félév időtartamban megvalósuló képzés.

A 2019-2020. évi mentoráltak között

Szirmai Nóra

“Szobraimhoz az ihletet a természetből merítettem. Finom vonalvezetés, lágy formák, amelyek erős kontrasztot alkotnak az anyaggal, amellyel dolgozom. Az alkotói gondolkodásom egyik vezérfonala, hogy kapcsolatot teremtsek a befogadóval a műveimen keresztül. Ehhez egyik kedvelt módszerem, hogy a szobraim nagy méretűek; ezzel igyekszem elérni azt, hogy ne csupán képzőművészeti tárgyakként tekintsenek rájuk, hanem egyenrangú felek is legyenek egy olyan párbeszédben, amely a néző és az alkotás között zajlik. Ez is egyfajta kommunikáció, amely során a szobrok elmesélik a történetüket: a rájuk jellemző kontraszton keresztül fejezem ki a női léttel járó kettősséget, amely mindig is foglalkoztatott. Ez fogalmazódik meg és ölt testet a munkásságomban.”

Forrás: http://budapestartmentor.hu/mentoraltak/mentoraltak-2019-20/


4 éve
#mentorprogram #budapestartmentor #bam #mentorált #szirmainóra