A GONE VIRAL kiállítás olyan műveket mutat be, amelyek a kortárs művészet eszközeivel reagálnak mindenféle korunkat sújtó, váratlan, gyorsan terjedő és globális tüneményre: legyen az akár áldás, akár veszedelem. A “viral” hívószó metaforaként értelmezhető, utal egyrészt a Covid-19 kiváltotta sokkra és utóhatásokra, de ennél többről is van szó.

youngart GONE VIRAL kortárs képzőművészeti vándorkiállítás

Egész civilizációnk mindinkább és feltartóztathatatlanul technológia-függővé válik, nemcsak a termékek és szolgáltatások szédítő ütemű fejlődéséhez és szétterjedéséhez kell hozzászoknunk, hanem a hírek és álhírek, divatok és ellendivatok, vallási őrületek és új törzsi mítoszok, politikai víziók és világmegváltó utópiák és világvége-fantazmagóriák járványszerű terjedéséhez is. Mi a teendő a GONE VIRAL világában? Védekezzünk ellene, adjuk meg magunkat vagy használjuk ki? Mi a dolga és van-e még esélye e poszthumán világban a művészetnek? Mi a művészet: karantén? Oltás? Távolságtartás? Fohász?

Az alkotásokat három terembe csoportosítottuk:

1. GONE VIRAL: STRUCTURAL?

Az itt összegyűjtött művek ember alkotta hálózatokat, szerkezeteket, összefüggéseket és tereket vizsgálnak: a rendet, a szabályt, az áttekinthetőt, a logika és az ész összetettségét vonják kérdőre.

2. GONE VIRAL: ORGANIC?

Az ebben teremben bemutatott művek másként szépek: elevenek, mozgékonyak, úgy viselkednek, mint önmozgó természeti organizmusok. Képesek alakot váltani, megsokszorodni, szorongást kelteni de vigaszt ígérni is.

3. GONE VIRAL: HUMAN?

Az e cím alatt az emberi világ és környezet közvetlenebbül jut szóhoz: szokásaink, kapcsolataink, reakcióink groteszk képei, hol félelmetes, hol mulatságos jelen időnk mutatja meg magát. Rejtett menedékeink: az irónia, az önreflexió, a szellemesség...

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK:

Antal Malvina, Bács Emese, Becskei Andor, Békési Ervin, Diósi Máté, Dovák Melinda, Esse Bánki Ákos, Gergely Réka, Göncz Dalma, Herbert Anikó, Juhász Szilárd, Kővári Kamilla Virág, Labrosse Dániel, Marosi Panni, Marton Ákos Barnabás, Németh Marcell, Ódor Bence István, Pintér András Ferenc, Sütő Róbert, Szax Olivér, Szirmai Nóra, Tettamanti Ádám, Üveges Mónika, Végh Júlia és Závorszky-Simon Márton.

A kiállítás kurátora: Dr. Rényi András, művészettörténész, esztéta.

A program hivatalos támogatója a Magyar Nemzeti Bank. A kiállítás során lehetőség van a kiállított műalkotások megvásárlására is.

Az esemény díjtalanul látogatható a KÉPEZŐ művészeti közösségi terében (1024 Budapest, Keleti Károly u. 13/a) 2022. április 13-ig.

NYITVATARTÁS:
Hétfő és szerda 11:00-16:00
Kedd, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap: 11:00-19:00

További információ:


2 éve
#youngartgaléria #kiállítás #vásár #meghívó