A kiállítást megnyitja: Lakatos Pál Sándor, Munkácsy-díjas szobrászművész

Gilly Tamás: „Munkáim elgondolásánál és megvalósításánál arra törekszem, hogy egy-egy mű belső nyugalmat és csendet sugározzon. Csendet, mely az emberi lélek legbenső szférájához szól. Leginkább egy zenei párhuzamhoz tudnám kötni ezt a közelítésmódot, amikor a két hang vagy dallam közti szünetben beálló „csend" kiemelt jelentőséggel bír a darab egészére nézve. A hallható zene erőteljes megnyilatkozásának nélkülözhetetlen részét képezi egy-egy rövid „néma csend", ahol nincs hallható hang, a zenei üzenet mégis csak e hiány által jelenhet meg.

HÁROM DIMENZIÓ | Szirmai Nóra, Baráth Fábián és Gilly Tamás szobrászművészek kiállítása

Szirmai Nóra munkáin keresztül, reprezentatív és gondolati megfontoltsággal, kapcsolódási pontokat keres és kínál, egymással és önmagunkkal. Alkotásaiban olyan szavak, gondolatok, érzések öltenek testek, amelyek végsősoron a megértés által képesek a gyógyítani.

"Bogarak kitépett szárnyai, száradó levelek kirajzolódó erezete, idegpályák felnagyított térképei, amelyek absztrakt erővonalakká rendeződnek, hogy önálló entitásként megüljenek a padlón."

Vékony Délia

Baráth Fábián: „Alkotói munkamódszerem sajátossága, hogy egyik szobor következik a másikból, az előző mintegy implikálja a következőt. Ennek megfelelően autonóm szobrászi munkáimat tematikailag néhány összefogó irányvonal határozza meg, melyek egy-egy sorozat gerincét adják. Pajzsok és sztélék, hajó-szobrok, vagy a tájélményekből táplálkozó Fiktívtérkép sorozat domborművei."

Megnyitó:

Kodály terem, szeptember 13., péntek, 17:00
Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.
6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

A kiállítás megtekinthető: 2024.09.13-tól 2024.10.03-ig, 10:00-18:00 óra között a Hírös Agóra nyitvatartási idejében.

Forrás: hirosagora.hu


1 hónapja
#kiállítás #kecskemét #hírösagóra #megnyitó #meghívó