Szeretettel várunk egy rendhagyó kiállítás megnyitóra a Kapolcs és Vigántpetend határán lévő mezőre. FŐSZEREPBEN A TÁJ ÉS A MŰVÉSZET.

A 3 kilométeres túraszakaszon 13 köztéri művészeti alkotást avatunk, meglepetésekkel. A felvett szellemi táplálék mellett étel-ital töltőállomások is várnak.

Közreműködnek az alkotóművészek: Balázs Péter, Becskei Andor, Freund Éva, Kövics Milán, Kő Boldizsár, Kunszt Kollektív Kapolcs, Szanyi Borbála, Szirmai Nóra, Szurdi Éva és Szabó Eszter, Tóth Eszter, Turcsány Villő.

A túra után a Molnárházban és a Falumalom-pajtában vetítéssel, zenével, beszélgetéssel folytatódik a program 17.30-kor a Falumalom hídján meglepetés koncert. Szükség szerint jármű segít a célállomásokhoz jutásban, vagy a saját gépkocsi eléréséhez.

Már most vésd be a naptáradba április utolsó hétvégéjét! 2023. április 30-án 15:00 órától kerül sor egy nem szokványos szabadtéri kiállítás csöppet sem szokványos séta-megnyitójára is, amelyre ITT kell regisztrálni. 15 új alkotás a patak, vagy a forrásai mellett, zsilipeknél és egy kiszáradt fánál, hidakon, hidak mellett.

Meghívó

A projekt lényege: Az adott természeti térben megjelenő tájművészeti alkotások kiemelik, átfogalmazzák, illetve a környezet rombolása nélkül újraértelmezik a tájat. Az alkotómunka során az új művész generáció együtt dolgozik a nagy öregekkel, a falusi hagyomány mellett megjelenik a friss gondolat. Jeles kortárs művészeink együtt alkotnak a helyi kreatívokkal.

A kiállítás célja: Egyrészt, hogy közelebb hozza a helyi természet értékeit az emberekhez, másrészt egy olyan tágabb perspektívát adjon, amelyben – a kifejezetten ide álmodott műalkotásokon keresztül – újabb és újabb asszociációs, érzelmi és gondolati terek nyílnak meg. Kapolcs kulturális értéke az a művészeti image, amit a fesztiválok teremtettek meg. A Híd – Tájművészeti Ösvény a képzőművészetre fókuszál, amely a fesztiválok programjában alulreprezentált. Itt nincs belépőjegy, egész évben nyitva lesz. Célunk, hogy a Tájművészeti Ösvény, programokkal telve, a társművészeteknek és közösségi eseményeknek teret adva, élő helyszínné váljon.

Bővebb információ:
Honlap: http://www.egerviz.hu/a-hid-ami-osszekot/
Cikk: https://www.egerviz.hu/2023/04/11/kultura-a-hid-tajmuveszeti-osveny-nyitonapjan-aprilis-30-an/
Regisztráció: https://forms.gle/SeYZs2bETjRdgkqh9
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/955506088784208/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/hid.tajmuveszet


1 éve
#meghívó #kapolcs #vigántpetend #kiállítás #tájművészet #hídtájművészetiösvény